מחשבון ביוץ

מחשבונים נוספים שקשורים:

מה זה ביוץ?

ביוץ הוא חלק מהמחזור החודשי, והוא למעשה התהליך שבו משתחררת ביצית מהשחלות של האישה. לאחר שהביצית משתחררת, היא עוברת בחצוצרות, שם יכולה להתרחש הפריה במפגש עם תא זרע. הביוץ מתרחש בדרך כלל יום אחד באמצע המחזור החודשי, בערך שבועיים לפני קבלת הווסת. אך התזמון של התהליך משתנה מאישה לאישה, ומחודש לחודש.

אם אישה רוצה להיכנס להריון, כדאי שתעקוב אחר הזמן בו היא מבייצת. לדעת מתי הביוץ בכל חודש יכול לעזור משום שזהו הזמן בו היא פורייה ביותר, כך שישנה סבירות גבוהה יותר שתיכנס להריון. בכדי להיכנס להריון מומלץ לקיים יחסי מין יום או יומיים לפני הביוץ, כיוון שהזרע נשאר בגוף מספר ימים לאחר קיום היחסים.

מה זה מחשבון ביוץ?

מחשבון ביוץ עוזר לאישה לחזות מתי היא פורייה יותר, כלומר מתי היא מבייצת. ניתן לקבוע זאת באמצעות מספר נתונים כמו מתי הייתה הווסת האחרונה שלך ומה אורך המחזור החודשי שלך. שימושי עבור נשים לזכור ולתעד את המידע לגבי המחזור, ולהכניס אותו ללוח השנה שלהן. לעקוב אחרי המחזור החודשי יכול גם לעזור לשים לב האם יש איזשהו עיכוב או חריגה מלוח הזמנים הקבוע. מעקב זה הכרחי וקריטי במיוחד אם את ובן זוגך מעוניינים להיכנס להריון.

האם אפשר להיכנס להריון רק בזמן ביוץ?

ניתן להיכנס להריון בכל שלב במחזור החודשי, אך ישנם שלבים בהם הסבירות גבוהה יותר. "חלון הזמנים" הטוב ביותר לכניסה להיריון הוא בשלושת הימים שלפני הביוץ ותוך כדי הביוץ. חשוב לדעת כי הזמן של הביוץ משתנה מחודש לחודש, ותלוי גם במצבי רוח ותזונה, לכן כדאי לעקוב אחריו כדי להיות בטוחה לגבי בדיוק מתי הוא צפוי להתרחש.

להיכנס להריון במהלך הווסת זה דבר אפשרי, אך פחות סביר. הווסת מתקיימת כל עוד הביצית המחזור הקודם לא הופרתה, כך שקבלת הווסת היא סימן מהימן לכך שאת לא בהריון.

להיכנס להריון ישר אחרי הווסת זה דבר יותר סביר. בממוצע הווסת נמשכת חמישה ימים, בשבוע שאחרי, השחלות מתכוננות לשחרור הביצית. כך שקיום יחסי מין בזמן הזה, יכול להוביל להריון. הסיבה לכך היא שזרע שורד בגוף 3-5 ימים לאחר קיום יחסי המין, כך שגם אם טכנית אינך מבייצת במהלך קיום יחסי המין, את עדיין עלולה להיכנס להריון אם הביצית תשוחרר 3-5 ימים אחרי.

איך אני אמורה להרגיש בזמן הביוץ?

אצל נשים שונות הביוץ מתבטא באופן שונה. חלק מהתופעות שעלולות להתרחש במהלך הביוץ הן:

  • חום השחר (טמפרטורת הגוף מיד לאחר היקיצה) נמוך – לרוב קורה מיד לפני התחלת הביוץ.
  • חום השחר גבוה – קורה בערך 24 שעות לאחר שחרור הביצית ונמשך מספר ימים. טמפרטורת הגוף הרגילה עולה בכחצי מעלה.
  • הפרשות לבנות.
  • רגישות בחזה.
  • נפיחות בבטן.
  • צוואר הרחם מתרכך ונפתח.
  • כאבי בטן קלים כאשר הביצית משתחררת.
  • חשק מיני גבוה – זה הדרך של הגוף שלך לומר – "הגיע הזמן לעשות תינוק!"
 

האם ניתן לבייץ יותר מפעם אחת במהלך המחזור החודשי?

אישה לא אמורה לבייץ יותר מפעם אחת בכל מחזור. זאת משום שישנו איזון עדין בין ההורמונים ורמתם בגוף כך שנדרש תזמון מדויק בשביל לגרום להשתחררות הביצית. לרוב, אם משתחררת יותר מביצית אחת זה מתרחש במסגרת ה-24 שעות של הביוץ.

התקיימו בעבר מחקרים שהראו כי נשים יכולות לבייץ פעמיים או אפילו שלוש פעמים בחודש, אך המחקרים היו קטנים ולא הושגה מסקנה חד משמעית.